Новини
Кримінал

Шахраї знову активізувались: на Хмельниччині почастішали звернення до поліції від жертв

Більше 23 тисяч гривень втратили мешканці Кам’янця-Подільського, Хмельницького, Старокостянтинова та Чемеровець, які повірили брехливим історіям шахраїв.

НагадаємоШестеро жителів Хмельницької області вчора, 22 травня, звернулися із заявами в поліцію про те, що їх ошукали шахраї.

Так, 23 травня близько 18.00 години невстановлена особа зателефонувала до мешканки Кам’янця-Подільського та, представившись працівником банку, під приводом авторизації банківської картки, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами в сумі 1641 гривня.

Також вчора близько 10.00 години невстановлена особа, неподалік банку по вулиці К. Острозького в місті Старокостянтинів, під приводом допомоги в оформленні документів на переоформлення будинку, шахрайським шляхом заволоділа коштами 55-річної місцевої жительки в сумі 7 тисяч гривень.

Вчора, близько 15.00 години в райцентрі Чемерівці псевдосоцпрацівниці провели грошову реформу. Під приводом вилучення з обігу гривні та заміни їх на долари США, невстановлені жінки заволоділи у 82-річної місцевої жительки коштами в сумі 11 тисяч гривень, залишивши їй 5 сувенірних 100-доларових банкнот.

Крім того, вчора до поліції звернувся 37-річний хмельничанин, який ще 16 травня перерахував шахраям 3 тисячі гривень за дитячий батут, який купував через інтернет, але після цього зв’язок з продавцем обірвався.

По даних фактах правоохоронці відкрили кримінальні провадження і зараз працюють над пошуком зловмисників.

 

Автор: Катерина Прокопець