Новини
Освіта

«Топ 200 ВНЗ України 2018»: які хмельницькі ВНЗ знову стали кращими?

Центр міжнародних проектів “Євроосвіта” разом із міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентували черговий академічний рейтинг закладів вищої освіти «Топ-200 Україна 2018». При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів. Про це повідомили на сайті  osvita.ua.

Група експертів визначила, що в авангарді українських університетів протягом усіх 12 років впевнено залишаються на лідируючих позиціях Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені ігоря Сікорського” та Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Цьогоріч своє перебування у першій десятці лідерів зберегли Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут” (4 місце), Національний університет “Львівська політехніка” (5 місце), Національний університет біоресурсів і природокористування України (6 місце), Національний медичний університет імені О.О. Богомольця (7 місце), Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» (8 місце) та Львівський національний університет імені Івана Франка (10 місце).

Також в рейтинг увійшли і хмельницькі вищі навчальні заклади. Серед них найбільший на Поділлі ВНЗ – Хмельницький національний університет – 45 сходинка (у 2017 році – 46 місце), один із престижних осередків правничої та управлінської освіти і науки в Західній Україні – Хмельницький університет управління та права – так само, як і у 2017 році займає 157 місце, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія – 185 сходинка ( у 2017 році також навчальний заклад зайняв 185 місце).

Катерина Прокопець

 

Автор: Алла Самойленко