Новини
Надзвичайні події

Хмельницькі фірми судяться із Антимонопольним комітетом України

Відбулось перше слухання у підготовчому судовому засіданні у справі щодо оскарження рішення Хмельницьке обласне територіальне відділення АМКУ про накладання штрафу на ПрАТ «Об’єднання «Прогрес» (м. Славута) та ПФ «ДІТА» (м. Хмельницький) загалом на 136 тис. грн.

Нагадаємо, Хмельницький антимонопольний комітет оштрафував їх за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів та заборони їм брати участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Деталі справи:

  • Відповідач (Боржник): Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України м. Хмельницький,
  • Позивач (Заявник): Приватне акціонерне товариство “Об’єднання “Прогрес” м. Славута,
  • Позивач (Заявник): Приватна фірма “Діта” м. Хмельницький

Суть спору: визнання недійсним рішення №16-р/к від 20.04.2018р. Адміністративної колегії Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України по справі №03-06/26-17.

Представник першого заявника заявив клопотання про призначення судово-лінгвістичної експертизи щодо деяких документів, що містились у пакетах документів учасників закупівлі Сатанівської селищної ради будівництва спортивного комплексу за більше як 10 млн. грн.

Представник другого заявника підтримав це клопотання, а от представниця відповідача заперечила проти цього клопотання.

Суд відклав підготовче засідання до 13 липня 2018 року (11:00) та надав можливість надати учасникам процесу свої письмові пояснення чи заперечення до 5 липня.

Справу слухає суддя Господарський суд Хмельницької області Заверуха С.В.

 

Автор: Катерина Прокопець