Новини
Суспільство

В суді оголосили рішення по справі секретаря Хмельницької міської ради

Апеляційний суд області залишив без змін постанову Хмельницького міськрайонного суду щодо секретаря Хмельницької міської ради, якою його визнано винним у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП).

Судове рішення першої інстанції апеляція визнала законним і обґрунтованим, а докази у справі – належними, допустимими та достатніми для такого висновку.

Нагадаємо, в судовому засіданні, яке відбулося у п’ятницю, 13 липня, секретар Хмельницької міськради та його адвокат просили скасувати постанову від 19 березня. Як аргумент висували той факт, що сертифікат відповідності в алкотестера «Драгер», який показав  0,58 проміле при допустимій нормі до 0,2, закінчився 27 березня 2017 року. Тому, вірити показам алкотестера від 16 січня 2018 року немає підстав.

Сьогодні, 16 липня, суддя Інна Вітюк оголосила остаточну постанову: суд дійшов висновку, що секретар міської ради мав достатньо часу, аби довести свою невинуватість у міськрайонному суді, йому були створені всі умови для повноцінного розгляду справи. Тому Апеляційний суд Хмельницької області залишив постанову міськрайонного суду без змін. Михайла Кривака визнали винним у водінні в нетверезому стані. Він має сплатити штраф 10 200 гривень та буде позбавлений водійського посвідчення на рік.

Постанова оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, Михайла Кривака 16 січня цього року в мікрорайоні Ракове зупинили працівники патрульної поліції. На думку поліцейських, він був у нетверезому стані, однак проходити перевірку на алкотестері на місці події відмовився. В наркодиспансері прилад зафіксував перевищенну норму. У березні Хмельницький міськрайонний суд визнав Михайла Кривака винним в адмінпорушенні, після чого той подав апеляційну скаргу.

Автор: Тетяна Новак