Новини
Події

Мо/Дні у Хмельницькому: дефіле на даху, kids fashion show та гаражсейл

Вихідні, що минули, в обласному центрі видалися насиченими подіями та видовищами. Протягом трьох днів у парку імені М. Чекмана проходив щорічний фестиваль «Медовий Спас», а в п’ятницю та суботу місто приміряло на себе роль столиці моди.

Увечері у п’ятницю, 17 вересня, на даху ТРЦ «Квартал» влаштували вечірку-показ дизайнерських речей від місцевих виробників. Задумка організаторів полягала у переосмисленні поняття моди та її інтерпретації як важливої частини культури, зокрема локальної, адже Хмельницький довгий час був центром доступних товарів вжитку.

У суботу, 18 серпня, у скейтпарку в парку імені Чекмана влаштували щось на кшталт «гаражсейлу», де речі можна було приміряти та купити або обміняти. Також там відбувся показ альтернативної моди.

Та, напевно, найяскравіше та наймиліше шоу відбулося в суботу на майданчику біля кінотеатру ім. Шевченка. Тут облаштували подіум, на якому одяг місцевих виробників демонстрували найменші представники модної індустрії з агентства «Little angel». Шкільна форма, повсякденний та святковий одяг – яскраві та стильні речі юні моделі представили з професійною вправністю. А в перервах глядачів розважали виступами творчих колективів та фокусами. Крім того, можна було зробити фото на пам’ять у тематичній фотозоні.

До  речі, всі представлені на показі моделі можна було придбати одразу на місці, адже поруч з подіумом дозволили торгувати власною продукцією місцевим виробникам.

Проект «Мо/Дні» мав на меті продемонструвати, як працює бюджет участі, адже захід реалізували в рамках проекту «Громадські ініціативи». Крім того, за словами мера міста Олександра Симчишина, подібні заходи мають спростувати міф про Хмельницький, як про базарне місто, і створити йому новий імідж – модного та стильного. А модні покази надалі планують проводити двічі на рік і показувати одяг сезонів «весна-літо» та «осінь-зима».

Автор: Тетяна Новак