Новини
Освіта

У “Новій українській школі” почнуть навчання понад чотири тисячі першачків

Цьогоріч всемасштабно для першокласників вступає в дію шкільна реформа «Нова українська школа». До перших класів у заклади загальної середньої освіти міста Хмельницького зарахована найбільша за останні 15 років кількість першокласників. Понад 4 тисячі дітей розпочнуть навчання за 12-річним терміном «Нової української школи». В усіх 127 перших класах міста створено сучасний освітній простір. Для учнів облаштовані осередки для читання та письма, усамітнення і відпочинку, розвитку математично-природознавчих здібностей. Кожен першокласник матиме для розвитку логіко-просторового мислення цеглинки «LEGO».

За інформацією департаменту освіти та науки, усі школи міста будуть забезпечені новими партами до 5 вересня, водночас наголошують, що батьківській громадськості міста не потрібно здійснювати закупівлю парт для закладів загальної середньої освіти, повідомляє прес-служба міської ради.

На придбання нових комплектів парт для першокласників було передбачено 5 141 250 гривень, в тому числі: за рахунок коштів субвенції – 3 308 066 гривень, коштів міського бюджету – 1 833 184 гривень.

А ось з підручниками ситуація в місті не дуже втішна. За словами методиста науково-методичного центру Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Наталі Петрук, для першколасників наразі на складі є лише букварі. П’ятикласники забезпечені навчальними посібниками на 70 відсотків. А для десятикласників є лише підручники з фізики. Інші шкільні посібники надходитимуть поступово. Обіцяють, що до кінця вересня – початку жовтня всі учні Хмельницького підручниками будуть забезпечені повністю.

«Усі підручники можна скачати в інтернеті. Проблем не повинно бути, адже першачки у перший місяць навчання будуть лише знайомитися з навчальним процесом, а п’ятикласники та десятикласники зможуть вчитися за старими підручниками або скачати електронні», – каже Наталія Олександрівна.

Автор: Тетяна Новак