Новини
Дозвілля

Розфарбована «RESPUBLIKA», фотосесії та Христина Іванівна на фінал

Другий та третій день найгучнішого фестивалю літа були не такими велелюдними, як день відкриття. Очевидно, далося взнаки те, що вхід на територію фесту у суботу та неділю був платним. Та на настроях республіканців це ніяк не позначилося, адже вільного місця на огородженій парканом території побільшало, і під виступи хедлайнерів можна було досхочу потанцювати та подуріти, що важко було зробити у п’ятницю, адже тоді біля головної сцени ніде яблуку було впасти.

Любителі автографів та селфі у ці дні відірвалися на повну. У суботу гурт «DASH» після виступу влаштував 10-хвилинну фотосесію та роздачу автографів просто біля сцени, гурт «АННА» також пообіцяв сфотографуватися з усіма бажаючим та розписатися скрізь, де попросять, трохи згодом.  А в неділю «Чумацький шлях», «порвавши» публіку зі сцени, кинувши у натовп барабанні палички та медіатори, потім теж щедро роздавали автографи, плакати та фотографувалися з усіма бажаючими.

Проте фотосесії влаштовували не лише артисти. Третього дня на фестиваль завітав хмельницький міський голова, сфотографуватися з яким теж було чимало бажаючих. Олександр Сергійович не відмовив нікому, і залюбки позував перед камерами.

Ірена Карпа, лідер гурту «QARPA», одна з хедлайнерів другого дня, прибула заради «Республіки» до Хмельницького з Франції. У перервах між піснями вона розповіла про те, що очікуючи виступу за лаштунками, встигла дописати свою нову книгу, а в Хмельницькому, як виявилося, вона вже бувала раніше – на олімпіаді з іноземної мови в 11 класі, а згодом закінчила інститут іноземних мов та «стала дипломатом, прости господи». Під виступи «QARPA» республіканці влаштували запальні танці перед сценою, адже місця там було достатньо.

І другого, і третього дня зі сцени нагадували всім відвідувачам про те, що зібране на території сміття можна обміняти на гроші, компенсувавши вартість квитка. А також закликали використовувати багаторазові склянки для напоїв, аби хоч трохи порятувати екологію. Щоправда, склянок цих, як виявилося, на три дні фестивалю виготовили лише 600 штук, і роздавали їх щодня на торгові точки лімітовану кількість. Тому придбати таку склянку у другий та третій день вже було досить важко.

Третій день приніс фестивалю не лише нові потужні виступи, а й додав трохи фарб до й без того яскравої публіки. Під виступ гурт «Чумацький шлях» всі бажаючі отримали пакетики з фарбами холі, якими щедро обсипали-пофарбували всіх і все.

Далі розбурхана та розмальована молодь трохи заспокоїлась під виступ «КАZКА» – музичного гурту, який грає в стилі experimental pop з елементами електро-фольку, всі пісні виконує виключно українською мовою та названий «Відкриттям року 2017» за версією музичної премії YUNA.

Закривав фестиваль «RESPUBLICA 2018» виступ Христини Соловій, яку ведучі декілька разів шанобливо назвали Христиною Іванівною та заінтригували публіку, пообіцявши розповісти, чому виступ співачки перенесли на фінал, аж на 23 годину. Але так і не розповіли…

А в понеділок на вулицях Хмельницькому там і тут можна було бачити групи молодих людей з великими наплічниками та згорнутими карематами. Республіканці-гості роз’їжджалися по домівках…

Автор: Тетяна Новак