Новини
Суспільство

Хмельницька обласна служба зайнятості допомогла майже 1000 учасникам АТО

Служба зайнятості приділяє працевлаштуванню демобілізованих учасників АТО окрему увагу. Адже ця категорія людей особливо потребує допомоги в адаптації до умов мирного життя та інтеграції на ринку праці.

«У разі звернення до служби зайнятості демобілізованих учасників АТО, їм   надаються інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги, сприяння в пошуку роботи, в тому числі допомога в започаткуванні власної справи. Також АТОвці можуть бути залученими до оплачуваних громадських та тимчасових робіт. За бажання розглядається можливість професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації», – розповідає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

В цілому в Україні протягом січня-вересня 2018 року статус безробітного мали понад 20 тис. осіб із числа учасників АТО, що звернулись в пошуках роботи до служби зайнятості. На Хмельниччині таких 994 особи, з них 210 – забезпечені роботою. Найчастіше до служби зайнятості області звертаються особи вікової категорії 35-44 років (36%);  від 30-34 років (19%); від 25-29 років (18%); від 45-59 років (16%); від 19-24 років (11%).

Тим, хто бажає працювати не за фахом, служба зайнятості пропонує професійне навчання під потреби роботодавця. До прикладу, 51 учасник АТО пройшов навчання за професіями: електрогазозварник, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, кухар, оператор котельні, охоронник, підприємець-початківець тощо.

Допомогу щодо відкриття власної справи з початку року скористалися 12 демобілізованих учасників АТО.

Довідково:

Станом на 1 жовтня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становила 9,4  тис.осіб, в тому числі 333 військовослужбовців-учасників АТО.

 

Автор: Тетяна Правдива