Новини
Суспільство

Історія про побиття дітей у санаторії як дзеркало для людської гідності

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба 08.10.2018 розмістив  у мережі Facebook  повідомлення про те, що один із хлопчиків, який лікувався у Великожванчицькому обласному дитячому пульмонологічному санаторії, поскаржився матері на вихователя, котрий, зі слів дитини, бив дітей і змушував стояти на колінах з піднятими руками.

З метою перевірки інформації та встановлення усіх обставин, за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за ч. 2 ст. 126 Кримінального кодексу України (побої і мордування).

Досудове розслідування кримінального провадження здійснює слідчий відділ Дунаєвецького відділу поліції ГУ НП в області за процесуального керівництва Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури.

Для забезпечення повноти перевірки фактів можливих порушень, прокуратура Хмельницької області ініціювала проведення перевірок відповідними органами влади та контролю.

Як повідомила перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук,  вихователь Великожванчицького обласного дитячого пульмонологічного санаторію, якого підозрюють у жорсткому поводженні з дітьми, написав заяву на звільнення. За словами чиновниці, чоловіка було одразу відсторонено від роботи, однак він вирішив звільнитися. У санаторії триває службове розслідування і працює комісія на чолі з обласним департаментом здоров’я.

І фотографія, й інформація про покарання дітей у пульмонологічному санаторії жваво обговорюються в соцмережах. У коментарях на сторінці Миколи Кулеби обурені автори, не добираючи висловів, пропонують методи розправи з кривдником, забуваючи про те, що його вина ще не доведена.

Попри загальний накал пристрастей дехто з дописувачів звертає увагу на деталі викладеного фото, які викликають запитання, й висловлює іншу версію резонансної події. Зокрема, про зведення рахунків.

Чим би не закінчилась ця історія, усім нам слід памятати, що найголовніше в ній – з’ясувати істину. І якою б вона не виявилася, дати їй такий самий розголос, як і повідомленню про інцидент. Адже в будь-якому випадку йдеться про людську гідність.

Автор: Тетяна Правдива