Новини
Освіта

У Хмельницькому аналізували роботу з обдарованою учнівською молоддю

У Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулась інформаційно-методична нарада з відповідальними за роботу з обдарованою учнівською молоддю.

У заході взяли участь 47 відповідальних за роботу з обдарованою учнівською молоддю з шести міст обласного значення, 13 районів, 25 об’єднаних територіальних громад та трьох закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування. Предметом обговорення було організаційно-методичне забезпечення науково-дослідницької роботи учнів-членів регіональних наукових учнівських товариств районів Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України у 2018-2019 навчальному році.

Директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук наголосив на важливості формування освітнього середовища навчально-дослідницької діяльності здобувачів освіти та створенні умов для здійснення такої діяльності.

Керівниця Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України Марія Гаєвська зосередила увагу учасників наради на особливостях організаційного та методичного забезпечення науково-дослідницької діяльності учнів-членів МАН в системі роботи Хмельницького територіального відділення, розкрила роль інтеграції навчальної та науково-дослідницької діяльності слухачів територіального відділення МАН для підтримки обдарованих дітей області та наголосила на важливості безперервної співпраці учня – учителя – науковця.

Завідувачка відділу науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» Наталія Лимарь підсумувала рівень діяльності регіональних наукових учнівських товариств районів Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України станом на 30 вересня.

Методистка відділу науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» Інна Наумчук ознайомила присутніх із особливостями проведення міжнародної олімпіади креативності Destination. Також учасники наради взяли участь у тренінгу миттєвого виклику з цієї олімпіади, під час якого зуміли продемонструвати навички роботи в команді, вміння активно сприймати навчальний матеріал та можливості його використання.

Джерелоhttp://www.adm-km.gov.ua/?p=46889

Автор: Тетяна Правдива