Новини
Суспільство

До Хмельницького приїхала мандрівна виставка

«Майдан: простір творчості» – це студентські роботи навчально-творчої майстерні графічного дизайну професора Віталія Шості. Відкрилася виставка днями  в

Хмельницькому обласному художньому музеї.

Плакати, арт-буки, календарі та акцидентні абетки – усього в експозиції представлені 74 творчих проекти. Виставку доповнюють оригінальні експонати з фондів Музею Революції Гідності.

Подробиці – у сюжеті МТРК Місто

Довідка: Виставка робіт студентів-дизайнерів Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури “МАЙДАН: ПРОСТІР ТВОРЧОСТІ” розпочала свій шлях на початку року в київському Будинку художника. Роботу над представленими проектами студенти розпочали в революційний час під керівництвом професора Віталія Шості. Викладач запропонував своїм випускникам тему Майдану для дипломних проектів, попри те, що вже півроку кожен студент мав затверджену персональну тему.

На виставці представлені такі проекти:

“Карби Майдану” – експериментальний артбук із металу, побудований на “рубаних” ритмах різноформатних сторінок. За концепцією авторки Віри Риліної, цей проект поєднує та синтезує тактильні характеристики міці й ваги слова з металом.

“Автограф Майдану” – серія акцидентних абеток, де авторка Ольга Кисельова використовує прототипи шрифтів, застосовуваних майданівцями в різний спосіб і на різному матеріалі.

“Апостоли гідності. Відважний щит України” – серія з 12 плакатів від Марини Шевчук, авторки масштабної фотосесії об’єктів Майдану. Вона поєднує, вишиковує стрій щитів – уособлення захисників Майдану поряд зі священними гаслами-посланнями, які були сенсом життя героїчних оборонців.

“Це – медіавійна” – серія композиційно досконалих і тонально агресивних плакатів Марини Лукашенко. Авторка викриває цинічну політику Росії у використанні інформаційної зброї, яка деформує свідомість населення передусім країни-окупанта.

Календарі та плакати на тему Майдану, присвячені російській інформаційній і військовій агресії.

Автор: Тетяна Новак