Новини
Дозвілля

Шоколадні запальнички, брендовані іграшки, фотозони – що пропонує хмельничанам різдвяний ярмарок

«Нарешті центр Хмельницького став по-справжньому святковим, не те, що раніше», – діляться враженнями містяни, котрі вже встигли побувати на різдвяному ярмарку, який запрацював на вулиці Проскурівській біля головної ялинки міста у суботу, 1 грудня.

Цьогоріч тут аж 45 будиночків, в яких торгують своїм крамом підприємці.  Та й то, не всі охочі встигли «забити» собі торгову точку.

Традиційно, на ярмарку продають новорічні прикраси, іграшки, гірлянди. А тих, хто, роблячи покупки, зголоднів, смачними ароматами вабить фуд-зона. Тут знайдуться смаколики на усяк смак: солодощі та випічка, шашлики та смажена картопля, сендвічі-бургери та вироби з шоколаду. Останні, до речі, в «Ковальні шоколаду», досить цікаві: тут і запальнички, і гирі, і молотки, і ножиці, і купа інших цікавих речей, які ми зазвичай звикли бачити зробленими з металу. Але тут вони – шоколадні. Тож любителям цікавого і солодкого є з чого вибрати.

На другий день роботи ярмарку, у неділю, на одній з яток можна було придбати дещо особливе: новорічні прикраси, які хмельничанка Ольга зробила з екологічно чистих матеріалів. Щоправда, на усіх бажаючих цих прикрас, швидше за все, не вистачить, адже кількість їх лімітована – всього 50 штук. Всі гроші, зібрані від продажу, підуть на потреби військових.

На ярмарку, традиційно, дуже багато ялинкових прикрас. Різноманітні кульки, в тому числі з символом наступного року – свинкою. Але є й особливі ялинкові прикраси – з брендом міста. Тож якщо ви хочете, щоб ваша ялинка була не лише святковою, а й стильною – вам на ярмарок.

Гостина святого Миколая поки що закрита, проте, вона вже приваблює малечу. Тут, поруч з будиночком, облаштували фотозону з янголами, сніговиками, оленями та санчатами. Дітлахи охоче позують у біля підсвічених вогниками фігур.

Загалом, навколо ялинки для любителів фотографуватися чимало цікавих місць. Тут і телефонна будка, і янголи-сніговики, і біля щитів з зображенням бренду міста під ялинкою охоче роблять селфі хмельничани. А ще біля перехрестя облаштували справжню зелену оазу серед зими, де також для любителів фото на пам’ять цікава фотозона.

Відкриття ж у суботу, 1 грудня, як і обіцяли, було насичене цікавими виступами та майже новорічним настроєм. В очікуванні, коли головна ялинка міста запалить свої вогні, ще задовго до 18.00 хмельничани вже активно заходилися і купувати, і смакувати. А щоб ялинка засяяла, всі, хто зібрався на майданчику біля кінотеатру, рахували від десяти до одного, як у дитячому садочку.

Після того, як ярмарок офіційно було відкрито, на сцені розпочалася святкова програма. Понад годину там співали, танцювали та розважали хмельничан, яких, до слова, на майданчику біля кінотеатру зібралося понад тисячу, а може, й більше. Згодом же для тих, хто трохи замерз, стоячи під сценою, влаштували танцювальний майстер-клас, аби люди могли трохи зігрітися.

Артисти, одягнені в костюми, оздоблені блискучими прикрасами, влаштували дзеркальне шоу, а виступ Dj Marbaks супроводжували запальні танці у виконанні двох величезних білих ведмедів.

Нагадаємо, різдвяний ярмарок у Хмельницькому працюватиме майже два місяці – аж до 19 січня. Організатори обіцяють чимало цікавинок протягом цього часу, тож, якщо ви ще не були на ярмарку, саме час відвідати його.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS