Новини
Освіта

Веселе програмування: учні 12 хмельницьких шкіл взяли участь у “Годині коду”

12 шкіл Хмельницького долучилися до “Години коду”. Це глобальна міжнародна ініціатива з програмування серед школярів усього світу. Її мета – популяризація IT за допомогою проведення одного спеціально розробленого інтерактивного уроку інформатики.

Про досвід організації такого уроку у ФБ розповіла і вчитель інформатики НВК №10 Оксана Савицька. За її словами, у “Годині коду”взяли участь 140 учнів навчально-виховного комплексу. Серед школярів і 73 дівчинки.

52 учасника написали першу у своєму житті програму! Учні 8-11 класів отримали цікавий досвід програмування персонажу гри на ресурсі codecombat.com та вивчали команди JavaScript та Python! Програмування дає супер-силу! Всі зрозуміли, що кодувати – це весело, класно, цікаво, круто і дійсно – кодувати може кожен – зазначила Оксана Савицька.

Автори ініціативи- представники американської неприбуткової організації Code.org. – вважають: кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику. Адже вона допомагає розвивати навички розв’язання задач, логічне та творче мислення. Розпочинаючи вивчення рано, учні роблять перший крок до успіху в будь-якій сфері діяльності 21 століття. Після заняття усі школярі, які долучилися, отримали сертифікат міжнародного зразка.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS