Новини
Кримінал

Чоловіка, який залякував продавців муляжами вибухових пристроїв, взяли під варту

Нагадаємо, наприкінці грудня у Нетішині поліцейські вирахували та затримали 46-річного місцевого жителя, який, озброївшись муляжами вибухових пристроїв, скоїв розбійні напади на місцевий продуктовий магазин та ломбард. Чоловікові вже оголосили про підозру. На період досудового розслідування суд взяв його під варту, повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Обидва розбійні напади чоловік вчинив у вечірній час. Першою жертвою зловмисника стала 47-річна продавчиня продуктового магазину. Близько 20.00 чоловік, одягнувши на голову балаклаву і «озброївшись» саморобним муляжем пістолета та вибухового пристрою, зайшов всередину і почав погрожувати жінці, вимагаючи віддати йому виручку.

Потерпіла подумала, що зброя і вибухівка справжні, тож віддала зловмиснику півтисячі гривень. Покидаючи магазин, розбійник залишив на прилавку муляж вибухівки і пригрозив, що він її підірве, якщо жінка викличе поліцію.

Другий напад на місцевий ломбард чоловік вчинив 25 грудня близько 18.40 години. Сюди він уже прийшов у медичній масці. Під виглядом клієнта почав розглядати масивний золотий браслет вартістю близько 26 тисяч гривень, а потім несподівано витягнув муляж вибухівки, який працівниця сприйняла за реальний, і, погрожуючи вибухом, забрав прикрасу та втік з місця вчинення злочину.

Опрацювавши відео з камер спостереження та провівши ряд оперативно-розшукових заходів, наступного дня працівники кримінальної поліції спільно зі слідчими встановили особу розбійника. Ним виявився 46-річний місцевий житель, який офіційно ніде не працював. Затримали його на квартирі у знайомих. Під час санкціонованих обшуків у зловмисника вилучили одяг, в якому його зафіксували камери спостереження, медичні маски, чорну ізоленту, яку він використовував під час виготовлення муляжів, тощо.

Чоловікові вже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На період досудового розслідування суд взяв його під варту.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS