Новини
Освіта

На Білогірщині триває будівництво нової школи на 260 учнів

У селі Залужжя Білогірського району триває будівництво нової школи, яке десятиліттями було законсервоване. Наразі зведені стіни, завершено монтаж покрівлі та встановлення вікон. Потужність майбутньої школи – 260 учнів, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Зазначається, що на 2019 рік заплановано профінансувати 9 млн. 862 тис.грн. Загальна кошторисна вартість об’єкту склала 25,079 млн.грн. Фінансування робіт здійснюється за рахунок коштів ДФРР та частково з місцевого бюджету. У 2018 році на виконання будівельних робіт профінансовано 5 млн.507 тис.грн. з ДФРР та 750 тис.грн. з місцевого бюджету. Загалом з 2017 року освоєно 15 млн.217 тис.грн.

Нагадаємо, що будівництво цієї школи розпочалося майже 30 років тому, у 1990 році. Тривалий час воно було законсервоване. Однак, у зв’язку з тим, що приміщення чинної школи вже дуже старе і не відповідає жодним нормативним вимогам, мешканці села неодноразово зверталися до обласної влади з проханням щодо його поновлення. В результаті було прийнято відповідне рішення, і в 2017 році нарешті розпочалися будівельні роботи.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS