Новини
Інфраструктура

Що робить міська влада для відновлення роботи аеропорту в Хмельницькому

Аеропорт — один із найважливіших проектів для перспективного розвитку міста, тож Хмельницький долучиться до відновлення летовища. Цьогоріч з міського бюджету на аеропорт планують виділити близько двох мільйонів гривень. Окрім того, міські посадовці увійдуть до Наглядової ради підприємства. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

Вдихнути нове життя у хмельницький аеропорт – таку перспективу розглядає КабМін. Реконструкцію внесено до проекту плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.

Одним із найголовніших пунктів розвитку Хмельницького аеропорт вважає і міська влада, яка раніше з обласною владою заявила, що це спільний проект. Міська рада планує передбачити кошти на відновлення летовища при уточненні бюджету на цей рік.

“Будівництво мереж зовнішнього освітлення – це орієнтовно до 1 млн грн. Розглядаємо капітальний ремонт і будівництво огорожі на частині території аеропорту. Також інші видатки, пов’язані з виготовленням проектно-кошторисної документації та інших робіт. Можемо говорити, що цього року це 1,5 – 3 млн грн як мінімум. Найголовніше – це те, що ми покажемо, що спільно з обласною радою зацікавленні у відновленні аеропорту”, – коментує міський голова Олександр Симчишин.

Наразі обговорюється питання створення Наглядової ради за участі керівництва міської ради, обласної ради та ОДА. А  14 березня підпишуть меморандум з Асоціацією аеропортів України.

Щоб у місті запрацював сучасний аеропорт, необхідно мінімум 1,5 млрд грн. Тому відновити летовище можна тільки за умови фінансування з бюджетів усіх рівнів.

“Аеропорт – один із рушіїв економіки. Зважаючи на вдале логістичне розташування Хмельницького, нам дуже потрібен аеропорт, без летовища місто втратить потенціал для розвитку. Будь-який інший спосіб транспортної комунікації все одно програє аеропорту”, – додає Олександр Симчишин.

Нагадаємо, попередньо визначено, що у найближчі три роки відбудуться роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги комунального підприємства “Аеропорт Хмельницький”  на загальну суму 375 млн.грн.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS