Новини
Освіта

На Шепетівщині вже 28 років будують школу

У селі Корчик на Шепетівщині триває будівництво школи, яке розпочалось 28 років тому. Про це повідомляє прес-служба РДА.

Введення в дію Корчицької ЗОШ дасть змогу звільнити приміщення дошкільного закладу, в якому на сьогодні розташовано початкову ланку школи. У звільненому приміщенні відкриють дошкільний дитячий заклад, що дозволить  100% охопити дітей дошкільною освітою. Також можна буде використати звільнене приміщення Хутірської ЗОШ під клуб (приміщення існуючого клубу знаходиться в аварійному стані) та бібліотеку, що значно поліпшить якість дозвілля та зберігання бібліотечного фонду.

“Навчання дітей у старих, непристосованих, а тим більш аварійних приміщеннях – неприпустимо. Проблема мені добре відома і в цьому році ми маємо зосередити всі зусилля на добудові даного об’єкта, що дасть можливість відразу вирішити ряд нагальних проблем громади”, – сказав Віталій Володимирович.

Як додають в РДА, будівництво нової Корчицької школи було розпочато ще у 1991 році, її загальна площа – 3812,48 кв.м. У 2018 році із Державного фонду регіонального розвитку на будівництво виділено 12 млн. грн.

На сьогоднішній день навчання дітей проводиться у двох старих приміщеннях (1940, 1969 р.р.), загальний знос яких становить 85 відсотків. Згідно із заключенням приміщення старої школи є аварійним і не підлягає капітальному ремонту.

Завершення будівництва зазначеної установи є економічно та соціально обґрунтованою, оскільки село є центральним у західній частині району. Після завершення будівництва до школи будуть довозитись діти із трьох сіл: Романів, Хутір, Кліментовичі.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS