Новини
Суспільство

З Хмельницького на Луганщину прибула мобільна ветеринарна бригада для службових собак

На території кінологічного центру ГУНП в Луганській області розгорнув свою роботу мобільний ветеринарний пункт, який прибув з Хмельницького для надання допомоги службовим собакам, що виконують завдання у зоні проведення Операції об’єднаних сил. Про це повідомляють у поліції Луганської області.

Медичний автомобіль ГУНП в Хмельницькій області обладнано апаратом для УЗД, операційним столом та генератором для роботи в польових умовах.

Професор Кирило Чумаков, в польових умовах, провів медичне обстеження п’ятнадцяти чотирилапих помічників поліцейських та двох службових собак співробітників Управління протидії митним правопорушенням ДФС у Луганській області.

“Я приємно здивований станом здоров’я службових собак поліції Луганщини. Тварини в гарному стані, годовані, без явно виражених змін в характері, слухняні, стан здоров’я відмінний”, – підводячи підсумки роботи мобільного ветеринарного пункту, наголосив професор Чумаков.

Тільки протягом минулого року у регіоні за допомоги службових собак з незаконного обігу вилучено більше 1200 вибухових пристроїв, більше кілограма вибухових речовин та понад 22 тисячі набоїв різного калібру. Крім цього, інспектори-кінологи з навченими собаками несуть службу на блокпостах, залізничних вокзалах, залучаються до оперативно-профілактичних відпрацювань, патрулюють разом зі своїми інспекторами-кінологами в населених пунктах та містах області.

Нагадаємо, Єдиний в України мобільний ветеринарний пункт створили на базі кінологічного центру Головного управління Національної поліції Хмельницької області.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS