Новини
Суспільство

Як ветеринарний пункт поліції Хмельниччини допоміг службовим собакам у зоні ООС

Із відрядження в зону проведення Операції Об’єднаних Сил повернувся мобільний ветеринарний пункт ГУНП в Хмельницькій області. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Як зазначається, там спеціалісти оглянули та надали допомогу більше сотні службових собак Нацполіції, Нацгвардії та фіскальної служби і провели 4 складні операції чотирилапим помічникам правоохоронців. Для цього пересувний пункт оснащений усім, що потрібно для швидкого розгортання своєрідного польового шпиталю з операційною та навіть сучасним апаратом УЗД.

Першу зупинку мобільний ветеринарний пункт зробив у Дніпропетровську, де професор Чумаков провів чотири операції службовим собакам. Далі спеціалісти вирушили до Донецької та Луганської областей, де відвідали Сєвєродонецьк, Покровськ, Бахмут, Маріуполь та Краматорськ. Окрім поліцейських собак, оглянули службових собак Нацгвардії та фіскальної служби і надали кваліфіковані консультації їхнім кінологам.

Експеримент виявився більш ніж вдалим, тож планується, що надалі мобільний ветеринарний пункт працюватиме на постійній основі.

Нагадаємо, єдиний в Україні мобільний ветеринарний пункт був створений на базі кінологічного центру ГУНП в Хмельницькій області. До складу мобільної бригади увійшли відомий у ветеринарії професор Кирило Чумаков, а також заступник начальника відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України Ярослав Красьоха та начальник кінологічного центру ГУНП в Хмельницькій області Олексій Дяк.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS