Новини
Суспільство

Залізничний вокзал у Хмельницькому віддадуть бізнесу

Пілотний проект з концесії залізничних вокзалів запускається в Україні цьогоріч. Про це зокрема в інтерв’ю виданню “Сегодня” розповів голова правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

“Ми вже в цьому році запускаємо пілотний проект по концесії двох вокзалів – це Миколаївський і Хмельницький. Ці вокзали якраз не дуже маленькі і не дуже великі. І обидва потребують розширення і реконструкції”, – зазначив Кравцов.

За його словами, “Укрзалізниця” відпрацьовує питання залучення до процесу ЄБРР і Всесвітнього банку. Це потрібно, щоб провести перевірки, технічні стадії, підготувати технічну документацію, адже в України небагато досвіду в проведенні концесій.

Раніше в “Укрзалізниці” відзначали, що залізничні вокзали є збитковими. На їх утримання на рік витрачається півмільярда гривень. Саме тому з’явилася ідея віддати вокзали в концесію. Це означає, що бізнес може отримати вокзали в розпорядження на 20-30 років в обмін на їх модернізацію.

Тим часом народний депутат від Хмельницького Сергій Мельник звернувся до голови правління АТ “Укрзалізниця” з проханням створити належний сервіс для пасажирів у приміщенні залізничного вокзалу станції Хмельницький, повідомляє НГП.

За словами обранця, на залізничному вокзалі, який одночасно може прийняти до 1800 осіб, відсутні умови для зручного перебування та очікування потягів. Через відсутність опалення в залах очікування холодно, розмножується цвіль та грибок, відчувається різкий неприємний запах.

“На сьогоднішній день через розірвання керівництвом договорів з підприємцями на вокзалі відсутні заклади торгівлі та громадського харчування… Відсутність сучасного дизайну і комфортності вокзального приміщення, торговельної мережі з магазинами, кафе і кіосками, які мають сучасні інтер’єри та обладання, не дозволяють якісно обслужити пасажирів”, – наголосив нардеп Мельник.

Наразі приміщення вокзалу дійсно вражає певною пусткою на тих місцях, де раніше розташовувалися кіоски з пресою, продуктами, напоями. У приміщенні вокзалу працює лише одна “точка” з небагатим асортиментом випічки та солодощів, а з напоїв там пропонують лише чай.

Нагадаємо, сьогодні біля залізничного вокзалу відбувся музичиний флешмоб в рамках акції, приуроченої до Дня добровольця.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS