Новини
Освіта

Ще один дитячий садок збудують у Хмельницькому до кінця року

Перший у Лезневому дошкільний навчальний заклад почали зводити у провулку Шостаковича торік у червні. Зараз об’єкт готовий на 40 відсотків.

Зведені стіни садочка, зроблені перекриття, покрівля. Зараз монтуються дерев’яні балки для монтажу покрівлі. Також почали робити інженерні мережі: сантехнічні роботі та електричні роботи, кажуть у компанії-підряднику.

Двоповерховий дитячий садок зможе прийняти мінімум 120 дітей. Кожна з шести груп матиме роздягальню, ігрову, спальню, буфетну та санвузол. Дошкільний заклад обслуговуватиме окрема котельня. Її каркас уже встановили, цього тижня зведуть стіни.

На території садочка буде власний невеликий стадіон з біговою доріжкою, а також шість дитячих майданчиків – по одному для кожної групи.

Садочок у Лезневому підрядник обіцяє побудувати до кінця року. Вартість об’єкту, який повністю фінансується з міського бюджету, – 31 мільйон гривень. У 2020 році дошкільний заклад вже зможе відвідувати малеча. Зараз діти з мікрорайону ходять до НВО №1, а також до садочків на проспекті Миру та вулиці Зарічанській.

«Фактично ми збудували, будуємо зараз 12 навчальних об’єктів. Їхнє повне завершення дасть нам можливість дуже суттєво вирішити проблему з чергами у дитячих садочках. Залишиться тільки на Озерній проблема чергою часткова», – зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Подробиці – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS