Новини
Політика

Головний ідеолог команди “Зе” розповів, що Зеленський пропонує виборцям

Про ідеологію команди “Зе”, потенційні законопроекти і вступ України до ЄС та НАТО розповів в інтерв’ю Громадському юрист, помічник кандидата у президенти України Володимира Зеленського Руслан Стефанчук, також відомий на Хмельниччині як організатор та автор телевізійної команди КВН “Три товстуни”.

За словами Руслана Стефанчука, команда Володимира Зеленського зараз розробляє цілу низку законопроектів. Насамперед, це закон про народовладдя і закон про референдум, загальноукраїнський і місцевий.

“Це ганьба, що найбільша держава в Європі досі не має легітимного закону. Другий блок — ряд законопроектів, які стосуються питання рівності всіх перед законом: імпічменту президента, зняття недоторканності з президента, з народних обранців, суддів. Аби не призводити до зловживань”, – розповів Стефанчук.

Як він зазначив, великий блок питань пов’язані з реформою податкового законодавства: запровадженням нульової декларації, податкової амністії. Це буде стосуватися тільки податкової амністії, не амністії корупційної чи антикорупційної.

Також пан Стефанчук окреслив портрет виборця Зеленського.

“Ми не сепаруємо людей ні за віком, ні за статтю, ні за чимось іншим. Ми сповідуємо трохи іншу ідеологію — молоді і старі. Ми не сповідуємо ідеологію — розумні і дурні. Це сповідують ті, хто проти нас. Наша задача — зшити націю, тому що головна проблема українців, що 28 років їх ділили за різними ознаками. Це неправильний підхід. У нас є україномовні, я весь час спілкуюсь українською мовою, в радянські часи моя сім’я була однією з тих, де всі говорили українською мовою. У нас є російськомовні. У нас є люди православні, є католики. Хто виборець Володимира Олександровича? Це люди, які мають віру до змін і хочуть їх”, – пояснив головний ідеолог команди “Зе”.

Детальніше – у сюжеті Громадського.

Довідково. Руслан Стефанчук — професор і доктор юридичних наук, консультує Зеленського з «юридичних питань і питань державотворення». Йому 43 роки, він класичний вчений. У 1997 році з відзнакою закінчив Хмельницький інститут регіонального управління та права. У 2009-му став наймолодшим членом-кореспондентом Національної академії правових наук України. У різний час був завкафедрою в Хмельницькому університеті управління та права і в Національній академії прокуратури. Стефанчук — автор 19 наукових монографій і розробник понад 20 законопроектів. За інформацією theБабеля, підготовкою останніх юрист займається і в команді Зеленського.  Зокрема він працює над питаннями податкової реформи. А сам Зеленський називає його ідеологом партії «Слуга народу».

На Хмельниччині Руслан Стефанчук запам’ятався як організатор та автор телевізійної команди КВН «Три товстуни» (м. Хмельницький). В її складі став чемпіоном Асоціації команд КВН (1998 р.), чемпіоном «Інтерліга» команд КВН (1998 р.), чемпіоном Відкритої (Вищої) української ліги команд КВН на каналі «1+1» (1999 р., 2002 р.), володарем зимового кубку Києва з КВН (2000 р., 2001 р.), учасник 1/8 фіналу Вищої ліги команд КВН (2002 р.), багаторазовий учасник фестивалів команд КВН у Сочі та Юрмалі.

Нагадаємо, як і в більшості областей України, в Хмельницькій по всіх територіальних виборчих округах переміг Володимир Зеленський. Друге та третє місце розділили Петро Порошенко (187, 190, 191 округи) та Юлія Тимошенко (188, 189, 192 та 193). У п’ятірки на цих округах увійшли також Ігор Смешко, Анатолій Гриценко, Олег Ляшко.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS