Новини
Освіта

Хмельницьких школярів вчили любити своє місто

В архівному відділі Хмельницької міської ради старшокласникам прочитав лекцію відомий хмельницький діяч, журналіст, краєзнавець, поет, фотограф та колекціонер Ігор Байдак.

Проходив захід у рамках проекту «Вивчай Україну», який розробили та втілюють працівники архівного відділу та департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

«Ми хочемо, щоб наші діти зростали у любові до свого краю та свого міста. Були відповідальними громадянами та користувалися усіма тими можливостями, які ми спільними зусиллями створюємо. Діти – це наше майбутнє, ми працюємо для них», – зазначила керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Про те, чим це місто таке дороге і особливе розповів школярам Ігор Байдак: «Я б міг жити в будь-якій країні світу, але свідомо обираю Хмельницький». Він – саме та людина, яка досконало знає історію міста, адже на його рахунку сотні екскурсій вуличками Хмельницького. Крім того, його можна сміливо назвати амбасадором міста, він всіляко популяризує наше місто в інших містах та країнах. Окрім розповідей про цікавинки міста, Ігор Байдак почитав вірші зі збірки “Проскурів у кишені”.

Також одним із завдань проекту є знайомство школярів з архівом міста, забезпечення доступу учнів і дітей до відкритих архівних документів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS