Новини
Суспільство

Сотні людей у Хмельницькому попрощались із загиблим сержантом

На майдані Незалежності у Хмельницькому відбулося прощання із загиблим Героєм російсько-української війни Миколою Неживим (позивний «Механ»), який загинув у зоні проведення Операції об’єднаних сил. Як повідомляє прес-служба міськради, сотні хмельничан не залишилися байдужими та прийшли на головну площу, щоб віддати шану загиблому Герою – родина, друзі, бойові побратими, представники міської та обласної влади усі схилили голови перед подвигом Миколи Неживого.

Нагадаємо, 8 квітня під час потужного артилерійського обстрілу позицій українських захисників у спостережний пункт, де перебував Микола Миколайович, влучила протитанкова ракета. Чоловік загинув миттєво. До загибелі Микола Неживий п’ять років на передовій захищав цілісність Української держави.

“Микола Неживий часто заходив до нас у міську раду, добре його пам’ятаємо. Він не рвав на собі сорочку і не кричав на кожному кроці, що він патріот. Його любов до країни не була показовою, а абсолютно щирою. Він постійно був на передовій – заради своєї родини, заради свого міста, заради України. Бойовий шлях Миколи Миколайовича вартий окремої книги. Співчуття родині та вічна пам’ять Миколі Неживому”, – сказав під час прощання Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Більше тридцяти хмельничан загинуло за час російсько-української війни. Усі вони віддали найдорожче – власне життя за незалежну та щасливу Україну. Саме такою загиблі герої мріяли побачити нашу державу. Таким був і Микола Миколайович Неживий, який вражав своєю простотою та щирістю.

Проводжали Миколу Неживого з майдану Незалежності, утворивши живий коридор та схилившись перед Героєм на коліна під вигуки «Слава!».

Микола Миколайович народився 16 вересня 1961 року в с. Перчуново, Новоукраїнського району, Кіровоградської області. Там закінчив школу і вступив до Миколаївського училища. Служив у лавах Збройних Сил України. За розподілом потрапив до Хмельницького, де й залишився після завершення військової служби. Після цього працював на приватних підприємствах.

У 2014 році після Революції Гідності, коли почали формуватися добровольчі батальйони, у квітні Микола Миколайович продав власне авто, щоб придбати військове спорядження та вступив до лав батальйону «Айдар».

28 квітня 2015 року підписав контракт з 93-ю бригадою до кінця особливого періоду. Після виведення 93-ї бригади із зони бойових дій на пункт постійної дислокації «Механ» перевівся у 54-у бригаду та знову вирушив на Схід. Брав участь у боях за Світлодарську дугу. Коли 54-у бригаду вивели із зони АТО на ППД перевівся у 46-й розвідувальний батальйон, служив там до 6 січня 2018 року. Повернувся до Хмельницького для проходження лікування та реабілітації. Після цього 2 лютого 2019 року знову підписав контракт із 93-ю бригадою та вирушив до зони проведення бойових дій.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS