Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому вдруге за тиждень шукали вибухівку

Нагадаємо, про перше “замінування” двох торговельно-розважальних центрів міста було повідомлено увечері 10 квітня. Того дня керівництво ТРЦ “Квартал” та “Оазис” з різницею у 15 хвилин отримало електронні листи, в яких йшлося про те, що «в торгівельних центрах можуть бути вибухо-технічні  речовини». Протягом близько п’яти годин в приміщеннях торговельних центрів правоохоронці проводили всі необхідні роботи по виявленню вибухо-небезпечних речовин.

Вчора, 12 квітня, всі екстрені служби знову підняли по тривозі. Інформацію про “замінування” цього разу отримали у ТРЦ “Квартал”. Правоохоронці, які прибули до торговельного-розважального центру, перекрили частину вулиці Вайсера (від Соборної до Кам’янецької), евакуювали з ТРЦ близько півтисячі осіб та знову обшукали приміщення. До слова, крім “Кварталу” не працював і поруч розташований супермаркет “АТБ”.

Пошукові роботи тривали близько трьох годин. Небезпечних та підозрілих предметів знайдено не було. Станом на 21.00 більшість магазинів зачинили і ТРЦ цього дня вже не працював.

Правоохоронці за фактом події відкрили кримінальну справу. Відповідно до частини 2 статті 259 ККУ, за подібний злочин передбачена відповідальність у вигляді вигляді штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів  доходів громадян, або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS