Новини
Здоров’я

У Нетішині зафіксували спалах кору

За інформацією адміністрації КНП НМР “СМСЧ м. Нетішин”, впродовж останніх трьох днів (13-15 квітня) до інфекційного стаціонару було шпиталізовано 7 осіб, що захворіли на кір. З них – 2 дітей 12-ти і 15-ти років, які є учнями ЗОШ №2 та ЗОШ №4. Про це повідомляє прес-служба міськвиконкому.

Медики закликають, що єдиним шляхом вберегти себе від цієї хвороби, є вакцинація. Щепленню підлягають однорічні діти. Повторна вакцинація проводиться у шість років. Якщо дитина не вакцинована взагалі, то зробити це можна в будь-якому віці. В такому випадку ревакцинацію проводять через місяць. Ті, хто входить до груп ризику, можуть вакцинуватися за державний кошт, решта – купують вакцину самостійно.

Вірус кору надзвичайно заразний, швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом. Захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, енцефаліту, інших серйозних ускладнень, до інвалідності та смерті. За тими, хто мав контакт із хворим на кір, проводиться медичне спостереження протягом 21 дня. Саме стільки триває інкубаційний період хвороби.

“Звертаємося до батьків з проханням відповідально ставитися до власного здоров’я та здоров’я своїх дітей. Вчасно проводити вакцинацію!” – закликають у міськраді.

Нагадаємо, на Хмельниччині триває спеціальна операція з протидії кору.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS