Новини
Освіта

У хмельницьких школах з’являться посади шеф-кухаря та помічника кухаря

Відповідне рішення ухвалили депутати на засідання сесії міськради.

За словами в.о. директорки міського Департаменту освіти на науки Людмили Корнієцької, у закладах середньої освіти Хмельницького вже у квітні мають з’явитися 28 посад шеф-кухарів та 22 – помічника кухаря.

«Якщо у школі харчується понад 200 дітей, відповідно до розрахунку має бути 2 кухаря. А школи у нас дуже великі. Наприклад, у НВО № 28 навчається  1800 дітей», – зазначила чиновниця.

Нововведення вирішили запровадити для підняття зарплати кухарям, пояснив міський голова Олександр Симчишин. Нині шкільні кухарі  при великому об’ємі роботи отримують мінімальну зарплату та почали масово звільнятися. Особливо після проведених фінуправлінням перевірок.

Інколи перевірки закінчувалися дисциплінарними стягненнями, доганами, не продовженням контрактів деяким керівникам закладів. Це призвело до того, що багато людей почало звільнятися з харчоблоків. Тому що ми з одного боку, унеможливлюємо для них  змогу мати щось на стороні. З іншого – вони всі працювали на мінімальній зарплаті. Тому ми піднімаємо їм зарплату, вводячи нові посади.

Скільки саме отримуватимуть тепер шкільні кухарі, вирішуватиме адміністрація кожної школи за допомогою розподілу ставок. Від 1 вересня у хмельницьких навчальних закладах запровадять і нову систему харчування  – за збірником рецептів шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Наразі нове меню – на перевірці у Держспоживслужби.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS