Новини
Освіта

Університет із Хмельниччини потрапив до світового рейтингу

У квітні Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка зайняв 141 місце в рейтингу наукометричної бази даних SCOPUS. Про це йдеться на сайті міської ради.

“Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка упродовж двох останніх років демонструє позитивну динаміку, що полягає в збільшенні кількості публікацій науково-педагогічних працівників у виданнях, які входять до наукометричної бази даних SCOPUS”, – йдеться у повідомленні.

У 2018 р. університет у цьому рейтингу посідав 145 місце серед 162 закладів вищої освіти України, а станом на початок 2019 р. перемістився на три сходинки вище – 142 місце серед 163 закладів. У квітні ж зайняв 141 позицію.

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Станом на квітень 2019 року, до бази даних Scopus включено 166 заклади вищої освіти України, що на 4 навчальних заклади більше ніж у квітні 2018 року. У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з даними рейтингу, найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка — 89 (84 у рейтингу 2018 року), Харківський національний університет ім. Каразіна — 70 (65) та Чернівецький національний університет ім. Федьковича — 61 (54), що посунув з третьої сходинки Львівський національний університет ім. Франка — 60 (55).

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS