Новини
Інфраструктура

На хмельницький пляж «скинуть» 300 тонн свіжого піску

Наводити лад на міському пляжі комунальники почали ще у березні. Спершу замінили роздягальні. Усі три уже встановили, а старі прибрали. Демонтували напівзруйновані фонтанчики з питною водою і аварійні парасолі. Підрядна організація методом спроб виготовляє нові сонцезахисні конструкції. Перша була не дуже вдала, каже начальник управління ЖКГ Василь Новачок, тож зараз працюють над іншим варіантом. Планується, що парасолі будуть стилізовані – вкриті очеретом.

Минулого тижня на пляжі грейдером вирівнювали територію. Не закінчили, бо зіпсувалася погода. Після завершення робіт на територію відпочинкової зони завезуть свіжий пісок.

«300 тонн піску завезено на комунальне підприємство БРЕД для того, щоб його відсіяти від каміння, і чистий пісок розсіяти по пляжу», – пояснив Василь Новачок.

Благоустрій узбережжя Південного Бугу обійдеться міському бюджету у 400 тисяч гривень. Надалі його обслуговуванням займатиметься комунальне підприємство «Парки і сквери міста Хмельницького».

Нагадаємо, що з 2007 року пляж перебував в оренді у приватної особи. Торік його повернули у комунальну власність.

«Щороку ми отримували багато скарг, нарікань на якість пляжу – піску, прибирання, стану парасольок, стану переодягалень, туалету тощо. У минулому році ми вирішили, що будемо у судовому порядку договір розривати і повертати пляж на утримання комунальних структур. Ми отримали рішення суду. Відтепер за пляж, як і за весь парк Молодіжний, відповідає безпосередньо комунальне підприємство», – прокоментував хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Хмельницький пляж доведуть до ладу до 1 червня, адже саме тоді у місті стартує купальний сезон.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS