Новини
Бізнес

У Хмельницькому запустили інноваційний термінал за 10 мільйонів євро

Розташований на виїзді з міста, на території Розсошанської сільської ради, працює він уже декілька місяців, проте офіційну презентацію та демонстрацію, як все відбувається у ХІТі, влаштували лише цього тижня.

Зводили його менше року – урочисте закладення першого каменю фундаменту  відбулося 23 квітня 2018-го. Це – другий подібний логістичний центр «Нової пошти» в Україні. Ще один такий є у Києві.

Термінал займає площу близько 8 тисяч квадратних метрів. Його вартість становить близько 10 мільйонів євро. Щосекунди він пропускає три посилки, а за годину – 8,5 тисячі. Таку потужність забезпечує обладнання голландської компанії Vanderlande та конвеєри й автоматичне сортувальне обладнання виробництва української компанії «СМС». З сортувальної стрічки посилки у терміналі завантажуються безпосередньо в автомобілі та доставляються у 71 населений пункт по всій Україні. Ну, і, звісно, по відділеннях «НП» міста Хмельницького. У планах компанії – доставка посилок із заходу на схід за добу.

«Компанія постійно інвестує в інновації, щоб забезпечити максимально якісну та швидку доставку посилок і вантажів кожному жителю України, адже кількість відправлень зростає на 20-25% щороку», – зазначив директор «Нової пошти» Олександр Бульба.

Хмельницький інноваційний термінал – потужний проект, який відкриває нові можливості міста для логістики. Після реконструкції Хмельницького аеропорту «Нова пошта» готова відкрити перший авіа-маршрут – «Хмельницький – Дніпро».

Крім того, місто отримає від компанії ще один подарунок – внесок у розвиток велоінфраструктури. Як зазначив співвласник компанії В’ячеслав Клімов, вони мають розроблену стандартну конструкцію велопарковки і допоможуть своїм коштом встановити їх близько тисячі в обласному центрі.

Завдяки новозбудованому терміналу, Хмельницький отримав 300 робочих місць та податки у міський бюджет. А ще цього року у місті планують відкрити 10 нових відділень. Отже, у місті з’являться нові робочі місця, а бюджет отримуватиме ще більш податків.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS