Новини
Суспільство

Із затопленням речового ринку у Хмельницькому підприємці мають боротися самостійно

Після злив, що накривають обласний центр останнім часом, вулиця Геологів перетворюється на маленьку Венецію. Тож проблему водовідведення на території «толкучки» обговорили під час виїзної наради.

Одна з підприємиць,  яка працює на ринку вже три роки, каже: проблема з дощами і водою після них постійна – неможливо перейти дорогу, неможливо кудись вийти, адже повсюди калюжі.

Проблема на Геологів була закладена від початку, як базари розбудовувалися, бо місцевість, на якій вони розташовані, – болотиста. Та й зливна каналізація через стихійну забудову ринків теж будувалася хаотично. Плюс географічно склалося так, що велика кількість води під час злив із Львівського шосе стікає до річки Плоска.

«Основна проблематика зводиться до рівня річки Плоска. Понизити її рівень ми не можемо, тому що стоїть перемичка на залізничний місток. На сьогодні – це основна причина, і це основний глухий кут», – коментує начальник управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Олександр Луков.

За словами заступника Хмельницького міського голови Володимира Гончарука, вся вода рухається через через земельні ділянки, які є в оренді або в праві постійного користування юридичних осіб, котрі займаються організацією ринків. На цій території є чимало систем водовідведення,  проте дуже часто вони не чистяться.

Тож під час наради адміністрації ринків запропонували гарно почистити зливову каналізацію. Зі свого боку міська влада підказала координати підприємств, які виконають ці роботи швидко і якісно.

«В іншому випадку це питання не вирішиться. Тобто орендарі земельних ділянок повинні дивитися, щоб були в хорошому стані системи для зливових вод на їхній території», – прокоментував Володимир Гончарук.

Власне, нараду провели, щоб виробити спільну позицію, як мінімізувати наслідки так званої «Венеції» на Геологів, бо побудувати нині заново усю дощову каналізацію на Хмельницькому речовому ринку не є можливим. Крім того, ця каналізація не стоїть на балансі міста.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS