Новини
Інфраструктура

Мешканці вулиці у Хмельницькому хочуть відгородитися від автівок

Вулиця Бузька розташована у середмісті – поблизу продовольчого ринку та автовокзалу. Цієї весни її капітально відремонтували бюджетним коштом, вперше за десятки років. Капремонт вулиці коштував понад мільйон гривень. Тепер, коли дорога в ідеальному стані, місцеві мешканці за допомогою громадських активістів хочуть встановити тут камери відеоспостереження, замінити вуличні ліхтарі на прожектори, купити нові поштові скриньки, висіяти газони та клумби. Все це – за власний кошт. За попередніми оцінками, на це потрібно близько 50 тисяч гривень.

А ще жителі Бузької хочуть встановити з обох боків вулиці шлагбауми. За їхніми планами, сюди зможуть заїжджати лише автомобілі екстрених служб і власники автівок, які тут живуть.

У міському управлінні житлово-комунального господарства ініціативу жителів щодо встановлення на Бузькій освітлення та відеокамер підтримують. А от шлагбаум тут встановити не вийде, каже начальник управління ЖКГ Василь Новачок. Вулиця – не лише для тутешніх мешканців, а й для усіх хмельничан.

«Після того, як за кошти міського бюджету здійснені якісь ремонти – чи то дороги, чи прибудинкової території – мешканці починають відгороджуватися. Оце вже гарне – то воно вже буде наше. Насправді, цього робити не можна, це заборонено. І будь-які огородження територій загального користування будуть зрізані і демонтовані, оскільки обмежують вільний рух інших мешканців міста», – прокоментував пан Новачок.

Замість шлагбауму, пояснюють в управлінні ЖКГ, на Бузькій можна встановити знак «пішохідна зона» – тоді рух  машин буде частково обмежений. Встановити знак комунальники можуть після погодження з патрульною поліцією. Поки потреби немає, але якщо будуть звернення від мешканців, таку можливість розглянуть.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS