Новини
Культура

Спека, скрипка, майстер-клас – як минув другий день фольклорного фестивалю у Хмельницькому

Так, якщо в перший день «HlushenkovFolkFest» драйву хмельничанам підкинув невеликий дощ, то у п’ятницю його навіть не вистачало. І якщо глядачі могли собі дозволити розкіш ховатися у затінку, рухаючись разом з ним та підступаючи ближче до сцени, то артистам від сонячних променів сховатися було ніде. Ведучий навіть пожартував, що хотів попросити чоловіка, який керував квадрокоптером, аби той зробив кілька кіл над танцюристами, щоб бодай трохи освіжити їх.

Другого та третього дня на фестивалі заплановані карнавали культур, тож учора хмельничани мали змогу побачити ще більше виступів представників трьох країн – Польщі, Литви та Туреччини. А також взяти участь у майстер-класах з народного танцю. Наприклад, польський колектив «KRAKUS» вчив хмельничан танцювати краков’як. Тож містяни, і дорослі, і малі, із захопленням відпрацьовували рухи, а потім пустилися в танок.

Під час фестивалю можна було не лише потанцювати-поаплодувати, а й підкріпитися традиційними смаколиками країн-учасниць. Бутерброди з салом та огірком від представників Польщі розліталися миттєво. «Хіба  що традиційного українського напою до них не вистачає, – жартував Антон Довлатов, – але у таку спеку він, мабуть, буде зайвим».

На фудкорті, до речі, учора поменшало наметів – чи то через спеку, чи то через не таку активність містян, на яку розраховували підприємці. Попри те, на відміну від четверга, коли через дощ всі столи та лавки були мокрі, у п’ятницю майже всі місця  були зайняті. Хмельничан частували традиційними стравами Польщі, Грузії та інших.

Також на Проскурівській облаштували фотозони, які символізували Туреччину, Польщу та Литву, тож всі бажаючі могли зробити собі фото на пам’ять про фестиваль.

На завершення другого дня фестивалю хмельничан потішила своїм виступом зірка скрипальського мистецтва Майя Онищук, яка зіграла чимало яскравих композицій, змусивши глядачів шалено аплодувати та підтанцьовувати.

А фінальну крапку поставила вечірня дискотека просто неба – зі сцени у виконанні ді-джеїв  лунала музика, яка користується популярністю у країна – учасницях «HlushenkovFolkFest».

Що ж чекає на хмельничан сьогодні? Сьогодні на сцені біля кінотеатру виступатимуть колективи з України, Чилі та Вірменії. Також заплановані майстер-класи. І також закінчиться день вечіркою під вечірнім небом.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS