Новини
Суспільство

У найдавнішому університеті Хмельниччини з’явилась унікальна кафедра

У Подільському державному аграрно-технічному університеті відкрили єдину в Україні кафедру ветеринарного забезпечення кінологічної служби Національної поліції України. Про це  повідомили у прес-службі поліції області.

“Головне управління Національної поліції Хмельницької області в рамках  реалізації Програми розвитку кінологічної служби Національної поліції України підписало Меморандум про співробітництво з Подільським державним аграрно-технічним університетом. Підписання документу стало завершальним етапом створення єдиної в Україні кафедри для спеціальної підготовки поліцейських-кінологів”, – йдеться у повідомленні.

Кафедра гігієни тварин та ветеринарного забезпечення кінологічної служби Національної поліції України запрацює в університеті уже з нового навчального року. Її викладацький склад представлений відомими в Україні професорами ветеринарної медицини, такими як Тетяна Супрович та Кирило Чумаков.

До речі, професор Чумаков навесні цього року разом з працівниками кінологічного центру поліції Хмельницької області здійснив волонтерську поїздку на Схід, де провів низку оглядів та операцій поліцейським службовим собакам, які разом з кінологами несуть службу у зоні АТО.

Вступити на кафедру зможуть, усі, хто бажає пов‘язати своє майбутнє з роботою у поліції, а саме – у кінологічній службі.  Але, в першу чергу, планується дати можливість діючим поліцейським-кінологам, які уже працюють з службовими собаками і яким для більш ефективної роботи не вистачає професійних знань у сфері ветеринарії, дати можливість підвищити свою кваліфікацію.  

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS