Новини
Суспільство

Як у хмельницькому зоокутку відреагували на звинувачення в знущанні над тваринами і петицію про закриття

У хмельницькому зоокутку відреагували на петицію про закриття закладу, яка набрала достатню кількість підписів для розгляду. Відповідне звернення до хмельничан опубліковане на сторінці комунального підприємства Парки і сквери у Фейсбуці.

“Гнівна петиція дуже швидко набрала необхідну для її розгляду кількість голосів. Чому це питання не виникло 3 роки тому, коли умови перебування тварин та сам зоокуток були справді в значно гіршому стані? Напевно, так звані зоозахисники з гнівними дописами дуже комусь потрібні саме зараз, а деякі підписувачі, що їх підтримують, не хочуть признавати очевидні речі”, – йдеться у дописі.

Комунальники відзначають зміни в зоокутку. Розповідають, що з кожним роком покращуються умови перебування тварин і здійснюється благоустрій території для відпочинку. 

“Щодо тварин – нам теж дуже шкода тих, яких кидають напризволяще помирати в парку або приносять в зоокуток (знайдених, травмованих або тих, що набридли вдома). По мірі можливості стараємось допомогти кожному. Саме завдяки турботі та догляду працівників зоокутка стара, травмована та приречена ведмедиця Аліса (яку в дописі назвали «сходящим с ума медвежонком») досі перебуває в задовільному стані, а птахи з пошкодженими крилами продовжують своє життя в неволі (інакше б загинули). Для 2-х річного ведмедика Балу побудований новий просторий вольєр. Загони для кіз та овець облаштовані так, щоб відвідувачі могли контактувати з ними. Хіба з помираючими це можливо?”, – додають комунальники. 

Також заклад звертаються до авторки петиції з питанням, чому вона негайно не звернулась до адміністрації парку, патрульної поліції та не вимагали надати їм першу допомогу? 

“Напевно, не все так погано, як Ви написали. Ми відкриті для спілкування, але ходити за кожним та хапати за руку – в нас такої можливості немає, віримо що люди достатньо виховані щоб знати елементарні правила поведінки в суспільстві. Кожен з нас завжди бачить те, що хоче. В місті є ще одне місце, де перебувають тварини в неволі – ви можете відвідати їх, порівняти, а тоді робити висновки”, – йдеться у дописі.

Як зазначається, подальша доля зоокутка та тварин в ньому буде визначена найближчим часом, і тут готові прийняти будь-яке рішення міської влади.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS