Новини
Події

Хмельницька «Республіка» визначилася із хедлайнерами та децибелами

Український рок-гурт «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» та виконавиця Alyona Alyona виступатимуть на головній сцені цьогорічного фестивалю «Республіка». Також до Хмельницького завітають «Жадан і Собаки», «DETACH», «Хамерман Знищує Віруси» та ще багато інших гуртів та виконавців.

Буде і день інклюзії. Люди з інвалідністю виступатимуть на одній зі сцен першого фестивального дня.

«Ми надали в перший день сцену громадській організації, яка робить фестиваль інклюзивний в Хмельницькому. Вони робили раніше в ДК і він був такий, трохи закритий, як на мій погляд, тому що він був «інваліди для інвалідів». А так не має бути. І ми дали їм одну сцену, щоб вони той фестиваль провели в нас», – прокоментував директор фестивалю «Республіка» Андрій Зоін.

Фестиваль, який має довгу історію, у Хмельницькому відбуватиметься вдруге.

«Є плюси і мінуси. Мінус те, що ми бачимо будинки поруч, а так як ми фестиваль соціальний, який має думати про людей, то ми постійно цим переймаємося, тому що ми розуміємо, що шуміти не треба», – зазначив Андрій Зоін.

І додав, що цього року на «Республіці» хедлайнери гратимуть не останніми, а передостанніми. А після них буде або гурт акустичний, або оркестр. Тобто те, що не потрібно підсилювати.

Крім того, каже Андрій Зоін, цьогоріч вирішили піти шляхом зменшення фестивальних децибелів:

«Ми не будем робити цей гігантизм – великі сцени і багато звуку, ми краще зробимо більше сцен, але з меншим звуком, щоб не гриміти на все місто. Це екологічна тема, тому що чим менше звуку, тим менше споживається електроенергії. Це тенденція деяких європейських фестивалів – зменшувати потужність».

Наразі організатори фестивалю презентували перші афіші заходу і продовжують набирати для «Республіки» волонтерів. Їхня реєстрація триватиме до 15 серпня. Набирають волонтерів за чотирма напрямками: інфо-центр, хард-ворк, зірковий супровід та інклюзія. Людей потрібно буде багато, адже фестиваль планується масштабний.

Загалом потрібно набрати до 80 волонтерів. Наразі подано близько 70 заявок.

Фестиваль «Республіка» відбуватиметься у Хмельницькому з 30 серпня до 1 вересня. Цьогоріч вхід на фест зробили вільним, обравши гаслом «Слухай, скільки хочеш, плати, скільки можеш». Проходитиме «Республіка» і на своїй батьківщині – у Кам’янці-Подільському, але без важкої музики. Як каже Андрій Зоін, у місті над Смотричем «Республіка» буде лагідною.

Нагадаємо, в рамках фесту відбудеться третій український чемпіонат скульпторів STIHL Carving Cup 2019, після якого у Хмельницькому залишаться 10 унікальних скульптур.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS