Новини
Освіта

У Хмельницькому перевіряють готовність шкіл до навчального року

Новенькі парти і яскраві малюнки на стінах – так виглядає один з класів початкової школи Хмельницького навчального закладу №8 на вулиці Пілотській. Ідею художнього оформлення підтримали батьки. На одній зі стін – родинне дерево класу, де навчатимуться 30 дітей. Вчителька з батьками спеціально підібрали їх та об’єднали в арт-роботі, аби показати маленький новостворений шкільний колектив.

Загалом у спеціалізованій школі №8 – 21 клас інклюзивний, адже заклад с 2003 року одним із перших в області розпочав запровадження інклюзивної освіти. Є пандус та власний автобус, який доставляє дітей до школи, поручні всередині приміщення і парти для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. За словами директора школи Сергія Коріньовського, на сьогодні в закладі є двоє дітей, які потребують саме таких парт, отож їх придбали. Одна парта коштує вісім тисяч гривень.

Також в школі повністю оновили інклюзивно-ресурсну кімнату, де проводять заняття. Поруч – кабінет для занять лікувальною фізкультурою. Школа №8 – єдина у Хмельницькому, де обладнали вбиральню та душову для дітей з особливими освітніми потребами. Також у навчальному закладі з 2013 року працює ліфт, встановлений за кошти міського бюджету, тож учні можуть безперешкодно відвідувати на уроки на будь-якому з чотирьох поверхів школи.

Аби дітям було комфортніше пересуватися коридорами, до нового навчального року за кошти міського бюджету підлогу застелили новим лінолеумом. Також придбали нові меблі та обладнання.

Школа №8 – один із 40 закладів, де наразі тривають перевірки моніторингової робочої групи. Інспектують готовність харчоблоків, осередків «Нової української школи» та санвузлів.

За рахунок міського бюджету на кожного учня виділялися кошти впродовж року з розрахунку 200 гривень на учня, кажуть у міському департаменті освіти. Використання цих коштів моніторять. А також перевіряють прозорість проведення закупівель та ремонтів по підготовці до нового навчального року.

Цього тижня робоча група перевірить ще 20 хмельницьких шкіл. Вперше за парти цьогоріч сядуть 4 228 першокласників.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS