Новини
Суспільство

На Хмельниччину з концертом їде одіозний співак, що виступав для окупантів

У Летичеві на Хмельниччині анонсували концерт виконавця, який співав для Міністерства оборони РФ і для Ради Федерації. Як пише у Фейсбуці місцевий активіст і блогер Андрій Попик, у нас збирається гастролювати Станіслав Черемухін (він же Черепухін) (радянський екс-гурт “Пламя”, нині офіційно гурт “Сияние пламени”).

Активіст зробив детальну підбірку матеріалів із виступами Станіслава Черемухіна перед російськими військовими чиновниками. Тепер же цей виконавець спокійно збирається співати для подолян.

“Той, хто співав вбивцям наших вояків, планує співати на Хмельниччині. Це чортяка, який після рашистської окупації, після Іловайської трагедії радісно співав для Міністерства оборони РФ і для Ради Федерації. Ось зробив маленьку відеопідбірку (в додатку до посту).

📍 05.11.2014 Виступ на 95-річчі Військового університету Міноборони РФ (Москва)

📍 23.02.2015 Виступ до Дня Російської Армії разом з центральним військовим оркестром міноборони РФ. (Москва)

📍 09.05.2015 У приміщенні Федеральних Зборів РФ, дає концерт на заході під головуванням Валентини Матвієнко (Голова Ради Федерації), яка активно підтримувала Російську агресію в Україні”, – йдеться у дописі Андрія Попика.

За словами блогера, нині Черемухін вільно гастролює в Україні вже кілька років, а в Запоріжжі взагалі ледь “не постійний тусовщик місцевої філармонії”. І цей захід рекламує управління культури Летичева (є скрін зі сторінки у Фейсбуці).

“Я не знаю, чи розібрались там в районній культурі (місцеві навіть підписи за відміну концерту збирають), але я точно знаю: ЦЬОГО КОНЦЕРТУ НЕ ПОВИННО БУТИ! Якщо він буде – то Летичів 3 листопада має стати місцем битви за честь українських вояків, які полягли в боях з окупантами”, – пише блогер і резюмує: “гібридна війна вже на Хмельниччині. А чи на вашу думку повинні ми дозволяти такі заходи в наших містах?”.

У Летичеві на такі закиди вже відреагували. Начальниця відділу культури, національностей та релігій Летичівської селищної ради Оксана Морозова відповіла, що жодної угоди про проведення цього концерту з представниками немає.

“Так як концерти в закладах культури можуть бути проведені після заключення договору оренди. А для заключення такого договору мають бути: дозвіл Мінкультури, податкової та дозвіл СБУ. Сказали, що такі документи у них є”, – написала Оксана Морозова у Фейсбуці.

Також вона додала, що у телефонному режимі люди запитали, чи можна орендувати зал для проведення концерту. При цьому повідомили, що проживають та гастролюють в Україні.

“На моє запитання про репертуар запевнили, що виконують пісні на українській мові та українських композиторів. Що проводять багато виступів в санаторіях де проходять реабілітацію учасники АТО. Також,що були з концертами у зоні АТО. Прислали афіші. Передзвонила. Відповіли,що в кінці кожного концерту виконують декілька пісень”Пламя” так як один з учасників колективу колись у ньому співав”, – розповіла начальниця відділу культури.

Нагадаємо, раніше Андрій Попик розповідав, що кілька сотень дітей у Хмельницькому примусово зігнали на страйк за клімат.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS