Новини
Суспільство

Хмельницький заробив майже 3 млн гривень на смітті

Сміття принесло Хмельницькому майже 3 мільйони гривень прибутку. Таку суму місту вдалося заробити менш, ніж за 2 роки — відколи на полігоні працює дегазаційна установка, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Дагазаційний комплекс, який встановили на полігоні на початку2018, і на який з бюджету не витратили ні копійки, приносить місту гроші і не дозволяє сміттю горіти.

“Якщо проаналізувати пожежі на сміттєзвалищі, то їх стало набагато менше, а час горіння скоротився. Ми суттєво покращили навколишнє середовище, забрали запахи і заробляємо кошти, створили нові робочі місця”, – коментує міський голова Олександр Симчишин.

Зараз на сміттєзвалищі є 80 свердловин. З них добувають метан, переробляють його на електричну енергію і продають її в енергомережу. Прибутком компанія-власник установки ділиться з “Спецкомунтрансом”. 

Як зазначив у Фейсбуці міський голова Олександр Симчишин, проект дегазації був інвестиційним, місто не витратило на його реалізацію жодної копійки.

“Натомість заробили вже 2,7 млн грн живими коштами, зменшили об’єм сміттєзвалища (на 1 м в рік), зменшили викиди в атмосферу, покращили екологічний стан, зменшили кількість пожеж, дали можливість створити нові робочі місця і отримувати додаткові податки, а ще виробити майже 5,3 млн кВт/год електроенергії”, – написав мер.

За отримані кошти впорядковуються сміттєзвалища, купується і ремонтується техніка. 

Нагадаємо, більшість сміттєзвалищ Хмельниччини не відповідають екологічним нормам.

Детальніше – у сюжеті МТРК “Місто”:

Сміття приносить місту гроші

Сміття принесло Хмельницькому майже 3 мільйони гривень прибутку. Таку суму місту вдалося заробити менш, ніж за 2 роки — відколи на полігоні працює дегазаційна установка. Зараз на сміттєзвалищі є 80 свердловин. З них добувають метан, переробляють його на електричну енергію і продають її в енергомережу. Прибутком компанія-власник установки ділиться з “Спецкомунтрансом”. Окрім того, відколи встановили дегазаційний комплекс, полігон зменшився в об’ємах, там стали рідше виникати пожежі і частково зник неприємний запах.#Хмельницький, #сміття, #дегазація, #прибуток, #Спецкомунтранс

Опубліковано МТРК "Місто" Понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS