Новини
Здоров’я

В ОТГ на Кам’янеччині будують нову амбулаторію (ФОТО)

У Слобідсько-Кульчієвецькій громаді на Кам’янеччині триває будівництво амбулаторії сімейної медицини. Фотографії будівництва опубліковані на сторінці ОТГ у Фейсбуці.

“На виконання інвестиційних проектів в рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості в селі Шутнівці по вулиці Подільська – продовжується будівництво Шутнівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини”, – йдеться у дописі.

Також зазначається, шо будівництво триває за рахунок державної субвенції та 10% співфінансування з бюджету сільської ради. Проект передбачає будівництво житла для медичних працівників.

Зазначимо, що у 2018 році за рішенням Уряду на програму «Доступна медицина» для Хмельниччини було виділено 213 млн.грн, яка передбачала побудувати 27 нових амбулаторій. Крім того, програма передбачає доукомплектування 28 існуючих амбулаторій, які не потребують капітального ремонту, а потребують оснащення медичним обладнанням і транспортом, аби налагодити дієве надання медичної послуги для населення.

Нагадаємо, у селі Святець днями відкрили шосту з 27 амбулаторій.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS