Новини
Події

Справа розстрілу біля Хмельницького УСБУ зрушила з місця

Суд у справі розстрілів під Хмельницьким управлінням СБУ нарешті розпочався. Справа стосується подій 19 лютого 2014 року, коли вбили Людмилу Шеремет та Дмитра Пагора. А також поранили сімох людей. Екс-головному сбушнику Хмельниччини Віктору Крайтору повідомили про підозру ще в середині грудня 2018 року. За трьома статтями обвинувачення – перевищення службових повноважень, вбивство через необережність та спричинення необережного тяжкого тілесного ушкодження. Йому загрожує позбавлення волі до 10 років. Та він всі звинувачення відкидає.

«Це моя чітка позиція. Зверніться до сторони обвинувачення, яка мені на даному етапі заборонила давати будь-які коментарі. Буде дозвіл зі сторони обвинувачення, будемо розмовляти. Далі, я думаю, буде ще багато цікавого», – прокоментував Віктор Крайтор.

Двоє потерпілих та донька загиблої Людмили Шеремет заявили цивільні позови у кримінальному провадженні на загальну суму 1,4 мільйона гривень. Без вимог прийшов до суду четвертий потерпілий, який ще тоді був проти силових методів активістів.

У судовому засіданні розглянули ще й клопотання бійця спецпідрозділу «Альфа» Віталій Тарадая, якого обвинувачують у здійсненні смертельних пострілів із будівлі СБУ. Він просив суд об’єднати його справу зі справою Віктора Крайтора. Суд – відмовив. Прокурор ГПУ планує допитати 246 свідків, захист – 263. Однак, після затвердження судом порядку ведення цієї справи виявилося, що прокурор не підготувався до першого етапу – дослідження документів. Інші учасники, зокрема, представниця потерпілих і захисниця Крайтора наголосили, що у такий спосіб державне обвинувачення затягує процес.

Наступне засідання призначили на 21 грудня. Спочатку суд досліджуватиме письмові докази, відеоматеріали, які є речовими доказами, висновки експертів, потому – допит потерпілих, свідків і обвинуваченого.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: Суд по справі побиття бійця АТО у Хмельницькому знову перенесли

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS