Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому замість багатоповерхівки з’явиться сквер

У хмельницькому мікрорайоні Озерна на вулиці Максима Залізняка з кілька метрів від водойми кілька років тому мала всі шанси вирости житлова багатоповерхівка з магазинами та кафе. Орендар мав усі дозволи на будівництво і навіть встиг забити у змелю бетонні палі.

У 2017 році міська рада не продовжила орендареві термін дії договору. За словами директора департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександра Чорнієвича, заплановане будівництво «залізло» у прибережну захисну смугу навколо водойми. Відповідно, чиновники виступили проти будівництва на цій території. Далі були суди – всі процеси виграла міська рада.

З 2018 року ця земельна ділянка площею в тисячу квадратних метрів перебуває на балансі комунального підприємства із зеленого будівництва та благоустрою міста. Кажуть, її назавжди захистили від забудови. Тож тепер у владних кабінетах міркують, як облаштувати територію.

«Потрібно вирівняти рельєф, додати зелених насаджень, встановити декілька лавочок, облаштувати місце відпочинку та дитячий майданчик, щоб мешканці мікрорайону могли тут відпочивати», – коментує Олександр Корнієвич.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: Головний парк Хмельницького хочуть перетворити на ще один базар?

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS