Новини
Здоров’я

Сьому амбулаторію сімейної медицини відкрили на Хмельниччині

У селі Петрашівка Віньковецького району 30 жовтня запрацювала новозбудована амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Амбулаторія, відкрита в рамках програми «Доступна медицина», обслуговуватиме жителів сіл Петрашівка, Яснозір’я, Пирогівка, Фащіївка. Загалом це 1875 осіб. Поки лікар, який в майбутньому постійно працюватиме в амбулаторії, навчається в інтернатурі, хворих прийматиме сімейний лікар Віньковецької АЗП/СМ відповідно до графіка виїздів. Штат амбулаторії складатиметься з лікаря, фельдшера, медичної сестри, молодшої медичної сестри та водія, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Заклад укомплектовано необхідним обладнанням, меблями, медичною апаратурою, комп’ютерною технікою та всім необхідним для роботи сімейного лікаря. Амбулаторія матиме доступ до високошвидкісного інтернету для надання телемедичних послуг. Для сімейного лікаря передбачене окреме житло. Також заклад оснащений автомобілем Renault DUSTER dCi 110 4 WD, 2018 року випуску.

Нагадаємо, у 2018 році за рішенням Уряду на програму «Доступна медицина» для Хмельниччини було виділено 213 мільйона гривень, за рахунок яких планується побудувати 27 нових амбулаторій. Крім того, програма передбачає доукомплектування 28 існуючих амбулаторій, які не потребують капітального ремонту, а потребують оснащення медичним обладнанням і транспортом, аби налагодити дієве надання медичної послуги для населення. Наразі у Хмельницькій області відкрито шість нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Довідково: Будувати амбулаторію почали у 2018 році. Вартість проекту відповідно до проектно-кошторисної документації становить 8 мільйонів 120 тисяч гривень. З  державного бюджету виділено кошти в сумі 7 мільйонів 308 тисяч гривень, співфінансування з місцевого бюджету становить 812 тисяч гривень, ще 84,8 тисячі гривень додатково виділено з Петрашівського сільського бюджету у 2019 році.

Читайте також: Чому якісні аналізи – інвестиція у своє здоров’я

 

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS