Новини
Спорт

У Хмельницькому запрацювала ще одна спортивна школа

Нова спортивна школа бойових мистецтв з бразильського джиу-джитсу днями офіційно запрацювала в обласному центрі. Тепер спортсмени матимуть можливість займатися у двох тренувальних залах площею 135 квадратів. Разом із роздягальнями, душовими та рецепцією площа нового спортивного закладу становить 250 квадратних метрів.

«Приміщення десь трошечки одіозне, стосовно нього навіть були місцеві ініціативи мешканців у попередні роки, але я думаю, що найвдаліше однозначно функціональне призначення цього приміщення сформоване наразі. Я вважаю, що не може бути нічого кращого, ніж використання приміщень комунальної власності для подібного функціоналу», – прокоментував під час відкриття закладу Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Це вже третя школа джиу-джитсу у Хмельницькому. Раніше приміщення були комунальними установами або здані під комерційні проекти. Але вже сьогодні вільно функціонують як тренувальні, так і навчальні спортивні комплекси.

Ідея розвивати цей вид спорту виникла у сімейної пари Ростислава та Марини Рибаків.

«Ми будуємо наші зали як такі маленькі домівки. Неможливо закінчити прямо повністю. Наразі те, що є сьогодні, – це той мінімум, який дає можливість працювати залу, а дітям та дорослим – відвідувати його. Нам залишається тільки прикрасити його, зробити атмосферу місця, де можна не тільки тренуватися, а й відпочити після тренування», – розповів Ростислав.

Спортивні зали неабияк привертають увагу спортсменів. Відтак з кожним днем бажаючих займатися стає більше.

За словами тренера Ростислава Рибака, бразильським джиу-джитсу можуть займатися не лише діти, а й дорослі. Серед спортсменів є чоловіки, віком за 40 років, які не лише успішно тренуються, а й виступають на змаганнях.

Засновники школи кажуть: на відкритті залу не зупиняться, і в майбутньому планують докласти усіх зусиль, щоб спортивних хмельничан та закладів ставало більше.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: На Палац спорту в Хмельницькому додатково виділили майже 20 мільйонів гривень

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS