Новини
Інфраструктура

Коли у Хмельницькому запрацює електронний квиток

У Хмельницькому триває впровадження системи «Електронний квиток». Перші пластикові картки хмельничани можуть отримати до кінця цього року, повідомляє місцеве видання “Всім”.

Як зазначається, впроваджуватиме «Електронний квиток» одеське ТОВ «Фінансова компанія „Герц“». Фірма виготовить картки для пільговиків за 872 390 гривень. Тобто одна картка обійшлася у 19,2 гривні. 

За словами начальника відділу пільг управління праці та соціального захисту населення Тетяни Федосєєвої, ці картки призначені для більшої частини пільговиків Хмельницького, зокрема й пенсіонерів. Згідно з умовами тендеру, картки мають зберігати дані протягом 10 років. 

Як виглядатиме пільгова пластикова картка, вже відомо. Її дизайн був розміщений у тендерній документації. За словами Тетяни Федосєєвої, у картці змінився лише номер телефону на зворотній стороні. Користуватися карткою буде зовсім просто — потрібно буде лише прикласти її до валідатора. 

Загалом хмельничанам планують видати близько 65 тисяч пільгових карток. Зараз поки не передбачена можливість пільгового проїзду у Хмельницькому для мешканців інших населених пунктів.

Аби хмельничани могли користуватися пластиковими квитками, потрібно встановити у громадському транспорті валідатори. Валідатори компанія «Герц» має цього тижня замовити у Китаї. Їхнє виготовлення триватиме орієнтовно два тижні.  У першу чергу валідатори будуть встановлювати у тролейбусах та великогабаритних автобусах. Після цього – у середньо- та малогабаритному транспорті. 

Нагадаємо, місто Хмельницький отримає 10 тролейбусів «Богдан Т70117» і 10 автобусів «Богдан А70132». Сума замовлення складає майже 100 млн. гривень. Транспортні засоби будуть передані Хмельницькому на умовах лізингу.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter