Новини
Суспільство

СІЗО в центрі Хмельницького обгородили колючим дротом: реакція соцмереж

Хмельницький слідчий ізолятор, розташований у самісінькому центрі міста, обмотали колючим дротом. Відповідні світлини у Фейсбуці опублікував користувач Volodymyr Chernukh

Він запитує, чи не пора підіймати питання про перенесення установи за межі Хмельницького.

“Слідчий ізолятор (Проскурівська тюрма), як «більмо на оці», в самому центрі міста! На днях обтягнули колючим дротом. Гнітюче враження! Може пора піднімати питання Хмельницький, про демонтаж СІЗО?” – йдеться у дописі.

На допис активно відреагували хмельничани. У коментарях здебільшого пишуть, що будувати новий ізолятор – це занадто затратно для бюджету міста, а наявне приміщення є історичною пам’яткою.

“Можна і не переносити, а зробити екзотичним місцем для туристів, старовинна ж будівля, центр…Короче, потрібно в СІЗО екскурсії. А кошти – в бюджет міста)”, – жартує користувачка Євгенія Ковальчук.

“А шо ж так вам всім мішає СІЗО?!??! Стільки років стояло не мішало, а тут срочно мішає…..) Це ж не іграшка шо можна перенести,переставити,повалити і построїти інше….)))) ммммда….немає чим зайнятися – комусь скучно))))” – додає Вікторія Баканова. 

Тим часом користувач Володимир Конишев більш прагматичний: “Як гадаєте: у скільки лямів чи лярдів новий об’єкт стане? Звідкіля їх нарізати без зменшення зарплат вчителям у 4 тис $? Бо щось після зміни влади не сталося колосального збільшення надходжень до Бюджету ні з митних, ні з інших джерел. Бо для того, щоб щось знести, потрібно щось звести”, – пише він.

“Навіщо? Це може бути “родзинкою” міста)) Адже більше в жодному місті такого нема!” – коментує Світлана Дашкевич.

Зауважимо, що останнім часом на сторінці СІЗО у Фейсбуці з’являються повідомлення про потрапляння до охоронюваної зони установи значної кількості заборонених речовин. Невідомі уже кілька разів впродовж місяця намагались перекинути через огорожу пакунки з невідомим вмістом.

Раніше повідомлялося, що у Хмельницькому СІЗО ув’язнених тримають у тісних камерах з пліснявою та грибком.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter