Новини
Суспільство

Гуртожиток у Хмельницькому ремонтують за кошти американців

У гуртожитку на вулиці Інститутській, 6 завершуються роботи з реконструкції будівлі. Ремонтують кімнати на першому, четвертому та п’ятому поверхах. Крім того, утеплюють фасад будівлі та міняють вікна.

На реконструкцію гуртожитку місту вдалося залучити 200 тисяч доларів. Стартувала реконструкція у 2017-му.

«»Це все відбувається за рахунок залучення гранту. По суті, це кошти американських платників податків. Ми були учасниками одного з проектів, і нам вдалося залучити кошти на, по суті, повну реконструкцію цього гуртожитку», – розповідає Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Виконує роботи генпідрядник з Києва під наглядом американців. Кімнати після ремонту готові до заселення: на підлозі ламінат, на вікнах – ролети, стіни рівні та пофарбовані. У загальній кухні – нова плита та меблі. Санвузли теж перебудовують та капітально ремонтують. Приймає роботи представник американської сторони.

Наразі повністю завершений ремонт п’ятого поверху. Тут навіть облаштували ігрову кімнату для дітей. Також є своя пральня. Здані під ключ помешкання на першому поверсі. На четвертому триває ремонт уже другого крила.

На другому та третьому поверхах гуртожитку, як і раніше, проживають одинокі люди. Переселенцям зі сходу загалом віддали 20 кімнат. Нещодавно ключі від осель тут отримали працівники комунальних підприємств.

Повністю завершити реконструкцію гуртожитку планують до кінця року. Кімнати на четвертому поверсі після ремонту планують виділяти і переселенцям, і тим, хто вкрай потребує тимчасового житла.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: Майже 50 рятувальників Хмельниччини отримають житло за умовами пільгового фінансового лізингу

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter