Новини
Без категорії

Міжнародний кінофестиваль Кам’янця-Подільського отримав європейську відзнаку

8 листопада в Берліні відбувся Другий міжнародний форум співробітництва «30 років після падіння Берлінського муру: Європа «знизу догори». Цьогорічна зустріч, організована програмою «Soul for Europe» і Фундацією «Майбутній Берлін» (Zukunft Berlin), пройшла під гаслом «Міста для Європи».

В обговоренні однієї з робочих груп форуму взяла участь Європейська асоціація фестивалів (EFA), генеральний секретар якої, Катрін Девентер, зазначила:

«EFA є мега платформою, на якій може відбуватися обговорення чи діалог «на колективній основі»… Європа – це спільнота. А громада є необхідною матрицею для фестивалю. Розмір громади може бути різним. Контекст місцевої громади чи міста, безперечно, присутній у щоденному вимірі кожного фестивалю. Інакше бути не може».

27 українських фестивалів отримали “EFFE Label 2019-2020”, а відомий мультидисциплінарний фестиваль «ГогольFEST» здобув цього року Європейський фестивальний «Оскар» – EFFE Award! (EFFE – «Європа підтримує фестивалі, фестивалі підтримують Європу» – це проект Європейської асоціації фестивалів, який представляє понад 2500 європейських фестивалів).

Серед 27 фестів, які отримали престижну нагороду – Міжнародний кінофестиваль «БРУКІВКА» – незалежний український фестиваль сучасного українського та міжнародного кіно, який щороку проходить в Кам’янці-Подільському з 2017 року. Захід починався як локальний проект для підтримки молодих креаторів з Поділля і за 3 роки переріс у один із більших кінофестивалів Західної України, на який з 2018 по 2019 рік надіслано понад 4000 робіт із 122 країн світу. Фестиваль є некомерційним і всі охочі можуть безкоштовно відвідати покази конкурсної та позаконкурсної програм, воркшопи, лекції, зустрічі з режисерами, продюсерами, сценаристами та акторами українського кіно.

Також серед нагороджених такі фестивалі як «Файне місто», Odessa JazzFest, Atlas Weekend, Leopolis Jazz Fest та інші.

Довідково: EFA об’єднує більше 100 фестивалів з понад 40 європейських країн. Членами EFA є два українських представника: Січеславська фестивальна асоціація «АртЕтноФест» і мультидисциплінарний фестиваль «ГогольFEST».

Читайте також: Фестиваль стародавнього лицарства зібрав на Хмельниччині поціновувачів з усієї України

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter