Новини
Суспільство

Навіщо патрульні вивели дітей на дороги у Хмельницькому

У Хмельницькому триває тиждень безпеки дорожнього руху, який розпочався акцією «Діти попереджають», мета якої – нагадати водіям про правила дорожнього руху «з дитячих уст». Про це йдеться у сюжеті Першого Подільського.

“У такий спосіб, вустами маленьких діток, ми намагаємося достукатися до водіїв, щоби вони не порушували Правила дорожнього руху, неухильно їх дотримувались. Щоб використовували автокрісла, пристібались пасками безпеки”, – розповідає начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції  Ганна Стрембіцька.

Діти однієї зі шкіл власноруч виготовили плакати, листівки, на яких з допомогою гасел звернулися до усіх учасників дорожнього руху.

Як йдеться у сюжеті, водії відповідально поставились до акції і взяли до уваги слова дітей і патрульних.

Втім, акцію хмельничани сприйняли неоднозначно. Громадський активіст Андрій Попик висловив свою думку у Фейсбуці так:

“Можна скільки завгодно бавитись у “флеш-моби”, але моя думка наступна: 1) У нас школярі та студенти сприймаються наче якийсь безкоштовний ресурс для різних вуличних акцій. Хто і на якій підставі забрав дітей зі школи для участі в цьому заході? 2) Найефективніший спосіб боротись з порушеннями на дорогах – це притягувати порушників до відповідальності. Масово і регулярно, а не лише коли прийде чергова “акція” з Києва. Поліції замість того, щоб виставляти дітей з плакатами – можна було оформити з десяток порушників дорожнього руху, і це було б на порядок ефективніше. Бо якщо ти роками порушуєш, а тебе не карають, то порушуватимеш і далі… Але вивести дітей – простіше”, – написав активіст.

Нагадаємо, раніше кілька сотень дітей у Хмельницькому примусово зігнали на страйк за клімат. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter