Новини
Здоров’я

Хоспіс у Хмельницькому отримав допомогу зі Швеції

Хмельницький хоспіс отримав допомогу від благодійників. Шведська “Армія спасіння” передала медзакладу функціональні ліжка, візки, милиці, підйомник для переміщення пацієнтів, ковдри, матраци та подушки. Усе це — вживане, але в хорошому стані і вкрай необхідне хоспісу, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Зазначимо, під дахом міського протитуберкульозного диспансеру частину приміщення пристосують під хоспіс, який вже незабаром має запрацювати.

Доставити вантаж для закладу в Україну допомогла міжнародна благодійна організація “Час служити”. Отримувачем 10-тонного вантажу в Хмельницькому стала християнська церква “Зоря життя”.

Усе це зараз розприділяють між соціальними та медичними закладами міста та області.

У переліку обладнання – ліжка, милиці, ходунки, візки, текстиль.

“Лікарні або соцзаклади кожні рік-три міняють обладнання. От у такому стані потім надсилають нам допомогу. Якщо є поломки, їх ремонтують”, – пояснює представник організації “Час служити” Андрій Шпигунов.

Лише відправка цього обладнання коштувала мінімум 15 тисяч доларів. І ще в кілька десятків тисяч оцінюють самі обладнання. 

“Таке обладнання в Україні не виробляється. Ці ліжка імпортні, ціна одного – до 45 тисяч гривень. Ми зекономили для міського бюджету”, – коментує оловний лікар протитуберкульозного диспансеру Володимир Кудла.

Хоспіс буде розрахований на 25 ліжок. В управлінні охорони здоров’я планують, що він запрацює вже з 1 березня.

Нагадаємо, що хоспіс – це медичний заклад для утримання важко, переважно безнадійно, хворих людей. У хоспісі їм надається медична (зокрема, паліативна), а також психологічна допомога. Заклад відкритий для відвідування родичів і друзів пацієнтів.

Детальніше – у сюжеті МТРК “Місто”:

Раніше Хмельницький обласний перинатальний центр поповнився новим обладнанням.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter